En geistlig muslim forbyr kvinner å berøre agurk og banan

Det er presedens i denne ideen at mat er kilder til synd. I Irak har al-Qaida krevd at torgselgerne skiller tomater og agurker på sine boder med den begrunnelse at disse grønnsakene er av forskjellig kjønn, og bestemt at bare menn kan kjøpe agurker … Og i Maldivene har offentlig fjernsyn sensurert ordet agurk i frykt for å forårsake forlegenhet.

KAIRO: En geistlig muslim som bor i Europa avgjorde at kvinner ikke bør være i nærheten av bananer eller agurker, for å unngå «seksuelle tanker.»

Den anonyme sheiken, presenterte i en artikkel publisert i al-senous News, hvor han ble sitert  at hvis kvinner ønsker å spise disse matvarene, bør en annen person, fortrinnsvis en mannlig slektning som far eller ektemann, kutte disse grønnsakene  i små biter og server det til kvinnene. Han sa at siden disse frukt og grønnsaker ser ut  «som peniser,»  kunne de opphisse kvinner eller «inspirere dem til seksuelle tanker.» Han la gulrøtter og squash til listen over forbudte matvarer for kvinner.

Noen spurte sheiken hvordan man «kontrollerer» kvinnene i familien som kjøper mat i butikken, og hvis det faktum at de holder maten i sine hender som er dårlig for dem. Sheiken sa det var mellom dem og Allah. Svaret på et annet spørsmål om hva du skal gjøre dersom kvinnene i familien nyter fruktene og grønnsakene, rådet sheiken å kutte disse matvarene på et skjult sted slik at de ikke ser dem.

bikyamasr.com

About these ads