Arabisk imperialisme i Nord-Afrika

3 millioner Kabyler i demonstrasjon mot arabisk imperialisme
3 millioner Kabyler i demonstrasjon mot arabisk imperialisme

Algerie, offisielt et arabisk og islamsk land, gjennomfører en reell koloniseringsvirksomhet av kabylsk folket, som har blitt innesperret i sitt eget land. Folk er bedt om å assimilere og underkaste seg  til et eneste politisk-religiøs system som er både arabisk nasjonalistisk og sekterisk islamistisk. Staten Algerie  har iverksatt et program for kulturelt folkemord og språk apartheid  siden uavhengigheten i 1962. De kabylske, som viser en beskjeden  motstand til deres assimilasjon, er undertrykt, torturert og ofte drept.

Kabylsk  folket lider  virkelig en undertrykkelse  fra et folk  som er totalt fremmed for dem og som  bruker alle midler for å slette deres språk,  fattiggjør deres kultur, slette den kollektive hukommelsen, forfalske historien og tvinge dem til å assimilere seg så snart som mulig. Terrorismen har vært drevet og innesperret inn i Kabylia, slik at de kan herje som skadedyr. Investorene  flykter fra Kabylia. Et stilltiende portforbud kreves fra kl 21 om sommeren og til kl17 om vinteren.  Den Kabylske eliten er truet, standardisert, kortsluttet eller kjøpt av offisielle institusjoner som bruker religion, økonomi, utdanning og politikk til å omringe og kvele det Kabylske samfunnet. Denne koloniseringen, som foregår åpenlyst, blir ikke fordømt av noen land i Vesten. Alle gjemmer seg bak ikke-innblanding i Algeries indre anliggende. Dersom politiske drap, henrettelser av fredelige demonstranter, fengsling av dissidenter og journalister er de indre forhold i et land, så er begrep som menneskerettigheter og folkegruppers rettigheter kun tull og vakre ord.

Kabylia will win!

Lenge leve Kabylfolket!

Advertisements

6 comments

 1. Den artklen i E24 er interessant.
  Jeg venter på en følge om muligheter i Lybia den gang.

  Jo det er mye å gjøre for å hjelpe: først og fremst bruke ytringsfriheten vår for å minne at Norge har noen prinsiper og avtaler når det gjelder korrupsjon og etikk hver gang det trenges.

  Det er synd fordi relasjon mellom Kabylia og Norge hadde en god start. Den første Operasjon Dagsverk ble nemlig holt i Kabylia: http://www.od.no/Prosjekter/Tidligere_prosjekter/1964___Algerie/index.html

 2. det bare tull,alle stats personel er fra kabylia,RCD politisk parti i parlement som RND,FLN mot folk og med militærer,jeg forstår ikke de som snakke om kabylia som under imperialism,vi bor i kabylia .vi har egne navner,vi bruker gamle navner nå for vår barn,arabisk imperialism har je hørt bare på den siten,ja det finnes fransk imperialism i kabylia,alle liker fransk språk,men det ikke noe plikt å lese eller lære arabisk.nå vi har privat skoler,mer timer på fransk enn på arabisk,men kos en man som snakker ingen ord med arabisk ,kan finne job i andre landsdeler i algerie,skal de bruker samisk eller…..kanskje….you never know ….idiots

 3. De kabylske medlemmer av FLN, RND osv som du nevner, er av kabylene blitt kalt “De verdiløse!” Det kabylske folk har ikke gitt dem noen mandat for å bli representert av dem.

  Som alle folkegrupper, har også Kabylene deres verdiløse medlemmer. Disse rkhis (verdiløs) er de som hindret at Algerie skulle se ut som Afghanistan.

  En av mine tidligere kolleger (arabe), klaget på at Kulturdepartementet er i hendene på Kabyler. Jeg fortalte ham at han bør være takknemlig for at det er bare det departementet.
  Jeg liker ham fordi han er en trofast tilhenger av autonomi i Kabylia. Han mener at epler og appelsiner ikke skal blande seg. Som ekte arabisk-islamist , er han overbevist om at Kabyler forsinker den totale arabisering og islamisering av Algerie og derfor må bli kvitt Kabylia. Ikke assimilbar, frankofon , uhemmet og som baner sin vei over alt, infiltrerer institusjoner, sprer demokrati, modernitet, sekularisme, er Kabyler en dødelig gift for Algeries arabo-muslimer.

  PS: Skjerp dine kommentarer slik at de blir mer forståelige, hvis ikke er dette siste gang jeg svarer deg.
  En video er verd tusen ord.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s