Kabylia

Everything about Kabylia

De tolv mest nyskapende land

Innovative countries

Innovative countries - bilde fra thedailybeast.com

Klodens problemer har aldri vært mer kompleks, og det betyr at det aldri har vært mer avgjørende og mer vanskelig å løse de problemene. Innovasjon er sett på som det eneste sanne middel til redning, og er nå en nasjonal prioritet i nesten alle utviklede land.

Det amerikanske Informasjon nettstedet The Daily Beast har valgt å etablere en verden cup i  innovasjon, og en rangering av land som er de beste i innovasjon.

For å etablere en udiskutabel premieliste, har The Daily Beast dannet en gruppe kalt I-20, som bringer sammen de ” innovasjon tsarene” rundt om i verden. I-20 ble utvidet til 25 innovasjons-ansvarlige  i 25 land har jobbet med The Institute for Large Scale Innovation (Institutt for innovasjon i stor skala).

Svarene av de ulike ansvarlige har vært anonyme, og blant 200 land, står et dusin med evne til å løse verdens problemer.

Ikke overraskende, er USA nummer én. Dommerne understreker at “den amerikanske kulturen for risiko takingen er en uuttømmelig kilde til konkurransefortrinn.”

Nummer to i rangeringen er Singapore. Myndigheter til den statbyen har oppfordret innovasjon og trening i flere tiår, skyvet de beste studentene til å få opplæring i utlandet. Deltakerne la fram “en briljant tilpasningsdyktighet til tross for begrensede ressurser.”

Den tredje i klassifisering er Finland. De tusen innsjøers land har klart den bragden med å transformere et landbruks økonomi inn i en av de mest effektive og avanserte innen teknologi. Finland bruker 3,7% av BNP (bruttonasjonalprodukt) på forskning og utvikling, kun Sverige gjorde det bedre. Ifølge dommerne: “ingen innovasjon eco systemet er bedre designet på planeten”

Den fjerde plassen er Israel som i likhet med USA har hundrevis av programmer for å oppmuntre unge mennesker til å innovere og oppdage de mest lovende studentene. Ifølge dommerne, “nasjonens start-up holder en jevn høy grad av relevante innovasjoner”.

Den femte er Sør-Korea. Velgerne markere den dramatiske transformasjonen av denne økonomien i løpet av to tiår. “Til tross for mange problemer, blant annet Nord-Korea, har de likevel klart å vokse i et utrolig tempo.”

Til slutt, i rekkefølge, de andre landene på toppen av tabellen av innovasjon er: Danmark, India, Tyskland, Japan, Chile, Norge og Nederland.

Denne klassifiseringen kan gi litt håp til gamle Europa som står overfor en alvorlig økonomisk og tillits- krise, men som likevel klarte å plassere fem land blant de tolv beste.

Advertisements

One comment on “De tolv mest nyskapende land

  1. Takk for et interessant innlegg.
    http://bit.ly/aNlVA7

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 14/06/2010 by in Economy, Kultur and tagged , , , , , .
Follow Kabylia on WordPress.com

Archives

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1,823 other followers

Blog Stats

  • 122,477 hits
%d bloggers like this: