Irak:Gisseldrama i en kristen kirke endte i blodbad[video]

Et gissel situasjon i en syriaske katolske kirke i det sentrale Bagdad, endte i tragedie søndag kveld. De siste tallene rapportert er 52 dødsfall blant gislene og politiet.

Den væpnede kommandoen  kom inn under messen i kirken Vår Frues frelse, en av de største i landet, som ligger nær den grønne sonen, det sikre området i sentrum av Bagdad som har mange departementer og ambassader. De var rundt 120 kristne  søndag kveld for å høre paven midt i preken, da overfallsmennene, utstyrt med eksplosiver og våpen, skjøt på kirken. Presten ble skutt i nakken. De truet med å drepe alle som prøvde noe. Den væpnet gruppen holdt så det lille samfunnet som gisler, inkludert kvinner og barn. Den Irakiske islamske staten (ISI) gruppe nær Al Qaida i Irak tok på seg ansvaret for angrepet, og ga et ultimatum på 48 timer til den koptiske kirken i Egypt for å frigjøre muslimske kvinner “fanget i klostre”. I sin uttalelse lagt ut på radikale islamistiske nettsteder, advarer ISI den kristne koptiske kirken i Egypt.

Gissel situasjon ble snudd til et blodbad, da irakiske sikkerhetsstyrker, støttet av den amerikanske hæren, stormet stedet rundt kl 20 . Fordi kidnapperne aksjonerte sine eksplosive belter og granater, og drepte 52 politifolk og gisler.

Åtte av de ni islamistene ble også drept, den sistnevnte hadde blåst seg selv i lufta da raidet ble lansert.

Advertisements

One comment

  1. Noe annet kan man desverre ikke vente seg fra muslimsk hold.Men de benekter alltid drap på kristne ovenfor vesten.De lyver i Allahs navn!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s