Sverige: Fødselslege ble slått ned (+ lek)

På et fødselsykehus i Örebro Universitet, Sverige, fikk en kvinnelig pasient en voldsom blødning. En lege skyndte seg til senga hennes. Da familien til kvinnen oppdaget at legen var en mann, gikk de til angrep.

Händelsen inträffade på kvinnokliniken på Universitetssjukhuset Örebro för två veckor sedan.

Enligt René Bangshöj, chef på kvinnokliniken, hade läkaren kallats in för att hjälpa en nyförlöst kvinna med kraftiga blödningar.

– När läkaren kom in möts han av skrik som sa ”Vi vill inte ha en manlig läkare på förlossningsrummet”, berättar han för Sveriges Radio Örebro.

Läkaren ska enligt Nerikes Allehanda ändå ha gått fram till kvinnan, vars man då gick till attack.

– Sedan kom brorsan in och attackerade läkaren bakifrån, säger René Bangshöj till Nerikes Allehanda.

«Legen prøvde å beskytte seg mot slag og spark. De to fremmede ga ham et spark i skrittet «– Han försökte värja sig, men de fick ändå in en spark i ljumsken på honom, berättar han för Sveriges Radio Örebro.

Efter att sjukhuset kallat på polis som avvisade de anhöriga fördes kvinnan till operation och hon klarade krisen.

Läkaren jobbar som vanligt på kvinnokliniken, men sjukhusets säkerhetsavdelning är inkopplad för att bedöma om det finns en hotbild mot honom.

Enligt René Bangshöj är det inte ovanligt med önskemål från patienter att bli behandlade av kvinnliga läkare.

– Vi ser det som diskriminering av manliga doktorer om vi skulle ta hänsyn till sådana önskemål, säger han till Nerike Allehanda.


Vi leker

«Jeg er en flerkulturell journalist»

Du har nettopp blitt ansatt som redaktør i NRK  Dagbladet Nyheter. Din sjef redaktør Marte Michelet Bint-Mohamed  ber deg om å gjen-skrive denne informasjonen, fordi den skammelig stigmatiser muslimer  og gir et dårlig bilde av det mangfoldet som er heldig for Sverige.

Hun gir deg den første setningen: «I Sverige, et land med innvandring, der det sekulære tilskudd av islam er godt bevist, har en respektløs lege skammelig forsøkt å tvinge sine vestlige kulturelle koder  på en farverik svensk familie . «

Fortsett

About these ads