Kabylia

Everything about Kabylia

Paris, muslimenes hovedstad?

Frankrike hadde besluttet å arabisere Kabylene med sine “arabiske kontorer” i kjølvannet av drømmen om det “arabiske rike” til Napoleon III. Hvilken majestet, forresten, klarte ikke engang  å beholde sitt eget rike. Fremfor alt,  arabiseringen på fransk vis, tillot Frankrike  å gi seg samme rettigheter på landet som de innfødte “araberne”, som også er fra andre steder. Dermed var Algerie, grunnlagt av Frankrike og erklært “terra nullus”,  berettiget til å motta bosettere, og de franske departementer.
Senere har den såkalte sekulære staten Frankrike, hjemmet til menneskerettigheter og likestilling, satt på våre franske ID-kort : muslim! Jeg lurer på hva de satte på ID kortene til de kristne “araberne”. Et annet underverk av fransk sekularisme.

I dag har arabiseringen tatt igjen Frankrike på sin egen jord. Moskeene vokser overalt. Imamer styrer områder som er vanskelig  kun for den franske republikken og politiet. Opptøyer bryter ut i forstedene.
Disse opptøyene er et bevis på at det arabiske rike til Napoleon III,  krysset med litt negritud, er blitt en realitet i Frankrike selv.

For at ingen tvil overlever til eksistensen av francarabia, vil det muslimske samfunnet slå fast spikeren  midt i julefeiringen. Faktisk vil Paris være vert til den første internasjonale utstilling av den muslimske verden. Det er verken Ryad, Mekka, Kairo eller Amman som får æren av å være den førte som organisere den utstillingen..men selveste Europas “hovedstad”. Vi Kabyler har et utrykk som betyr du får som fortjent: Cheh y din rebikk!

Den internasjonale utstillingen av den muslimske verden  vil bli avholdt den 23, 24. og 25. desember i Parc des expositions Paris – Le Bourget.

Muslimer fra hele verden er forventet. Temaet for denne første utstillingen er “profeten Muhammad, en velsignelse for verden.”….

Kilde: abna og  salon-monde-musulman.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 19/10/2011 by in Historie, Islam, Kolonialism, Kultur and tagged , , , , , .
Follow Kabylia on WordPress.com

Archives

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1,823 other followers

Blog Stats

  • 122,477 hits
%d bloggers like this: