Berber forfatteren Sansal reiser til Israel-Hamas i harnisk

Den algeriske forfatteren, berberen Boualem Sansal vil reise til kunstnerfestival  i Jerusalem, planlagt fra 23 mai til 14 juni 2012. Han annonserte sin deltakelse på festivalen i Jerusalem.

Siden 1961 har denne festivalen blitt arrangert, dedikert til topp talenter innen scenekunst. Programmet: dans, teater, miming og musikk (jazz, klassisk, samtidsmusikk, israelsk,  hele verden) konsert på Sherover teater, Henry Crown Hall, Jerusalem Khan Theatre, og mange gratis show hele natten. Programmet er vesentlig internasjonalt. Dette er en av de beste festivalene i landet.

Den palestinske terroristgruppen Hamas i Gaza har fordømt besøket som er sett på som en normaliserings handling .

I en pressemelding, taler den islamistiske bevegelsen Hamas om den  kommende reisen av forfatteren som en “forbrytelse mot en og en halv millioner algeriske martyrer som ofret sine liv for Algeries frihet under fransk okkupasjon.” Terroristen glemmer at det var vesentlige berbere som mistet livet under den krigen.

Ifølge Hamas, er dette  “en forbrytelse mot det palestinske folket som betaler prisen med martyr blod, skade og lidelse. ”

Hamas statsråden  bekrefter at det er “flagrant samarbeid med forbrytelser okkupasjonen mot det palestinske folket” også forfatteren er skyldig i å legitimere disse forbrytelsene.
Hamas bedømmer  at slik deltakelse er uakseptabelt og må avvises av alle araber forfattere , muslimer og verdens liberaler. Den Palestinske terroristen vil skremme  forfatteren til å delta i denne festivalen i  “frihetens” navn.

Den islamistiske bevegelsen har også krevd at den algeriske regjeringen ” fordømmer slik deltakelse” og ta en “effektiv rolle for hindre  denne tilnærmingen. ” På arabisk språket, betyr dette som å si  “drep han”!
Hamas ministeren  kalte til en boikott av den Algeriske forfatteren i den arabiske verden om  han deltar i denne kulturelle begivenheten.

Mr Sansal representerer blomsten av Algeries intellektuelle og er en stor forfatter. Han er sensurert i hjemlandet på grunn av sin posisjon som svært kritisk til styresmakten. Imidlertid er han  allment anerkjent i Frankrike og Tyskland, land hvor hans romaner selger spesielt godt, og hvor han har mottatt en rekke priser.

Boualem Sansal er kjent for sin avvisning av religion. I et intervju med Express i 2011,  forklarte han det slik: “Religion virker for meg svært farlig ved sin brutale , totalitære side. Islam er blitt skremmende med sine handlinger, som gir forbud, bannlyser tvil og at fanatikere er stadig voldelig. ”

Mr Sansal  er en demokrat mann, modig, med en følelse av rettferdighet. Gjennom sine bøker, føler man hans vilje til å ønske å gjøre noe for algeriere, og verden generelt.

Mr. Boualem Sansal er en  fri algirer som beundrer Jerusalem, sivilisasjonens  og jødisk tenkning vugge. Israel er et demokratisk land hvor det bobler kulturelt, industrielt, kunstnerisk …selv om dette forstyrrer  alle de anti-jødiske.

Les også :

Boualem Sansal: Vinneren av Friendenpreis prisen fordømmer fornektelse av identitet som treffer algeriske kulturer

Advertisements

4 comments

  1. Takk Birk
    Så lenge den marokkansk eliten ikke innrømmer at islam ødelegger identiteten til folkegrupper, kommer de til å ha samme problem-
    Men, de har et stort problem. Jeg har sett et bilde av amazigh fra Marokko som brukte det amazigh flagget som et bønn teppet,flagget som symboliserer et fri menneske!Jeg har inntrykk av at de forstår at de bærer en sykdom , og de prøver å bli kvitt den.. Vi får i fremtiden se om de vinner over sykdommen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s