Tuaregenes frihetsbevegelse MNLA er klar til å møte en mulig militær intervensjon i Azawad.

“Hvis ECOWAS (på fransk CEDEAO) og det internasjonale samfunnet velger å gå til  krig mot oss, har vi ikke noe valg: Vi vil forsvare oss selv slik vi har [allerede] gjort!” sa Mohamed Ibrahim ag Assaleh som ledet delegasjon til den nasjonale bevegelsen for frigjøring av Azawad (MNLA) 9 juni 2012 i Burkina Faso.
Budskapet kunne ikke bli klarere. Ingenting vil avskrekke MNLA som er bestemt  ikke å gi opp uavhengigheten som har vunnet og gjentar sin vilje til å kjempe til slutten.

Når det er sagt, forblir MNLA delegasjonen overbevist om at krig ikke løser alle problemer.

Tuaregenes frihetsbevegelse MNLA  har vist sin vilje til å snakke med ECOWAS og det internasjonale samfunnet for å finne en fredelig løsning på krisen som har ristertAzawad siden januar 2012. Delegasjonen ble mottatt av ECOWAS mekleren,  Burkina Fasos presidenten Blaise Compaoré .
Tuaregene insisterer på å informere at MNLA har ingenting å gjøre med den islamittiske terrorgruppen  Ansar Dine, en organisasjon som MNLA  deler verken mål eller prosjekter med.

Det er svært vanskelig å trekke konklusjoner fra dette møtet MNLA -ECOWAS, spesielt siden den diplomatiske aktiviteten ECOWAS og noen afrikanske land som Benin og Niger, som presidenter reiste til Elysee  i Paris for å anmode støtte og intervensjon av Frankrike, fortsetter å vokse  de siste dagene for å få et vedtak i Sikkerhetsrådet om FNs militær intervensjon i Azawad.
Det er også  like vanskelig å gi noen tillit til  en organisasjon som er en klubb av banan republikker og røverstater som vil gjøre alt  for å knekke  den tuareg motstand og hindre tilgang til Azawad uavhengighet.

Kan de ikke takle tuaregene selv, søker de støtte fra Alger, men særlig fra den tidligere kolonimakten Frankrike, som fortsetter å ta godt vare på  sine vasall stater.

Stilt overfor denne situasjonen, er tuaregene bestemt på å kjempe for sin frihet.  Frihets elskende mennesker verden over  må mobilisere seg  for å være sammen med Touaregene i denne kampen, og for å forhindre den International alliansen som er anti-Tuareg, anti mangfold, anti-frihet,  som tvinger sin urettferdighet i Azawad.

Sharia er ikke en del av vår kultur.  En tydelig presisering  for alle pro kolonial propagandister.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s