Kabylia

Everything about Kabylia

Hvis jødene overlevde folkemordet fra Nazi-Tyskland, kan Tuareg folket overleve folkemordet initiert av Frankrike og dets arabiske allierte ?

Hvis jødene overlevde folkemordet fra Nazi-Tyskland, kan Tuareg folket overleve  folkemordet initiert av Frankrike og dets arabiske allierte ?

25729550

“Jeg mistet familie, mange venner, men også  mistet jeg all min verdighet. Jeg ble slått, forlot naken, mishandlet, ydmyket, flyktet jeg mitt  land  som mange andre. Jeg takker Gud og venner som hjalp meg å rømme. Men jeg etterlot  en del av hjertet mitt der og en del av familien min som dessverre ikke vet hvor de skal flykte! Jeg takker organisasjonen NGO CEREDIAR som gir meg denne muligheten til å forklare meg. Det  som skjer i dag i Mali er en forferdelig tragedie som  begynte  allerede på  60 tallet også  før den tiden da Mali  ikke eksisterte.  Mali er et land som har blitt skapt fra bunnen av den franske kolonialisten. Det ble satt sammen mennesker av forskjellige raser, farger og språk, og man  ønsket å gjøre  et folk og en nasjon.

Det er med denne innledningen at den  Tuareg overlevende, Mrs A Chadal walet Albaka’ï, begynte å fortelle  det helvete  led Tuareg Amazigh folket , og den fortsatter å lide.

Hun fortsetter: “Kampen for frihet for Tuareg folket, retten til vann,  retten til å eksistere, retten til å  ha  identitets papir (for eksempel pass, sertifikat osv) som staten Mali nekter oss, retten til å være maliske borgere ble nektet oss” (…) “Tuareg kvinner har ikke mer tårer “(..), med henvisning til den franske militære intervensjon i Azawad , oppsummerer hun det med” Når noen ønsker å bli kvitt sin hund,  sier at den har rabies  “. “Vi ønsker en sekulær republikk der vi kan snakke vårt språk, leve våre tradisjoner og blir selvforsynt med mat” (..) “Folkemordet  på Tuaregene er klar : 3000 afrikanske soldater bevæpnet av Europa “(..)” Det jødiske folket har kjent  folkemordet  fra de tyske nazistene, de klarte  å overleve.  Tuareg folket også vil overleve, og en dag vil  fordømme  dens bødler. Det jødiske folket  har sitt land Israel. Det tuareg folket, slik som alle folk i verden, trenger også et  land. Sitt land de har hatt  helt siden tidenes morgen. ”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 06/02/2013 by in Freedom of speech, Kolonialism, Kultur and tagged , , , , .
Follow Kabylia on WordPress.com

Archives

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1,823 other followers

Blog Stats

  • 122,477 hits
%d bloggers like this: