Vi forstår  bedre hvorfor krigsherren Francois Holland   ikke arresterte lederne for AQIM (Al Qaida i det islamske Maghreb) og Mujao (bevegelse  for det enhet og jihad i Vest-Afrika. Fordi den ryggradløse  ikke ville ha våget å bryte med den “Frankrike arabiske politikken”  , utført kontinuerlig siden de Gaulle!

François Hollande Emir of Qatar

To qatarske fly til redning av jihadister i Mali

Det er rapportert om to Qatarske fly som landet  i Nord Mali “for å transportere jihadister og hindre deres arrest eller eliminering fra maliske og franske styrker.” Operasjonen, som er kjent av hele verdens etterretningtjenester , forklarer, delvis det faktum at lederne for Al Qaida i det islamske Maghreb (AQIM) og Bevegelsen for  enhet og jihad i Vest-Afrika (Mujao)  er fremdeles ikke pågrepet  flere uker etter begynnelsen av den franske militære offensiven og gjenvinning av flere byer i Mali, Kidal, Tombouctou, Gao og Monti. “Denne informasjonen har blitt kjent nylig,” sier Eric  Denécé, direktør for det franske Senter for forskning på etterretningtjenester (CF2R).

Qatar, som ikke har benektet informasjonen, hadde uttrykt sin uenighet vis-à-vis den franske militær intervensjon i Mali, og  tilbud seg  å megle med bevæpnet jihadistene som befant seg  i nord for landet (trygg i nærheten til Algerie).

Som en påminnelse, ble fire qatarske “humanister” rapportert i Nord-Mali. Dette ble bekreftet av Mickael Sibdiga, avdelingsjef  for Røde Kors i Kidal.

De fire qatarske”humanitær” var , sier en lokale maliske kilde,  kommet uoffisielt, det vil si, uten å informere den internasjonale komiteen av Røde Kors. “De sa de kom for å vurdere  behovet til befolkningen,” sier Michael Sibdiga.

Qatar er mistenkt for å støtte og finansiere jihadistene som herjet i Nord-Mali og andre deler av verden.

Deux avions qataris à la rescousse des djihadistes au Mali