Kabylia

Everything about Kabylia

Algerie-Marokko: spenningen stiger

Som følge av  spenningen som  preger forholdet mellom Algerie og Marokko, har den Kabylske provisoriske regjeringen i eksil, Anavad,  sendt til generalforsamlingen i FN et krav om selvbestemmelse for det Kabylske folket og for tuaregene i  Azawad. På det punktet,  tilkaller den FN for å konkretisere disse to forespørsler.

Lyazid  Abid, Vice-President i Anavad  og utenriksminister

Lyazid Abid, Vice-President i Anavad og utenriksminister

Spenningen steg et hakk mellom Algerie og Marokko . Da det ble antatt at det var en bevegelse mot forsoning mellom de to naboene , har Algerie satte fyr på  kruttet med , først et brev , underskrevet av en offisielt sykemeldt Bouteflika, adressert til ” Venner av Polisario » i Abuja ( Nigeria ) , etterfulgt av en annen uttalelse i anledning til FNs internasjonale dag,  der den  samme undertegnede krever “rett til selvbestemmelse for det saharawiske folk . ”
Det Marokkanske Kongedømmet ble destabilisert av disse omvendinger er oppskaket, og  ledende marokkanske stemmer krever ” marokkanske territorier ranet av Algerie  tilbake  ” (Hele Vest Algerie tilhørte opprinnelig Marokko).

Dette ramaskriket fra begge sider av den algeriske – marokkanske grensen kunne bare være motivert av forverring av  helsen til den  algeriske diktatoren. Det  er kampen som er mer  og mer åpen i  rekken av arvetakere som er årsaken.
Kabylia som kaller på begge sider til å vise tilbakeholdenhet , hevder også  sin rett til selvbestemmelse og har til hensikt å bruke den så snart som mulig i ånden for fred og ro.

Anavad , den kabylske provisoriske regjeringen , ber Sikkerhetsrådet i FN om å ta opp spørsmålet om selvbestemmelse i regionen uten diskriminering mellom folkegruppene som er søkende , inkludert Kabyler og Touaregs  i Azawad .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 03/11/2013 by in Freedom of speech, Kolonialism, Politikk and tagged , , , , , .
Follow Kabylia on WordPress.com

Archives

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1,823 other followers

Blog Stats

  • 122,433 hits
%d bloggers like this: