Republikken Adsjaria: Fra islam til kristendommen!

I 1991 var 75 % av Adjarar , Georgia , muslimer . I dag har  75 % av befolkningen  blitt  ortodokse. Disse  konverteringene er tilsynelatende unike i verden!
Adjara.

Fakta er der, Adsjaria , erobret av osmanerne i det syttende århundre , ble alle konverterte til islam tro, eller retter sagt tvunget til å undelegge seg  islam lover. I 1878 , faller denne provinsen med  3000 km2  i fanget på det russiske imperiet . I 1991 , etter kommunismens fall og uavhengigheten av Georgia , løsrev Adsjaria  seg. Fram til 2004 , er den uavhengige  Republikken styrt av en diktator , en muslim, Aslan Abashidze , nå på rømmen . Siden er Adsjaria ( med sine 400 000 innbyggere )  tilbake i Georgia skjød.
Ifølge offisielle dokumenter , i 1991 , var 75 % av Adjariens muslimer. De er i dag 75 % ortodokse.  Metamorfosen av en hel region , konvertering fra islam til den ortodokse kirke , eller snarere går tilbake til  sin kilde, i troen til sine forfedre er en virkelighet som verken den muslimske verden skryter av, eller den kristen verden  som er opptatt av  å ikke fornærme den muslimsk verden.

http://fr.wikipedia.org/wiki/Adjarie

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s