Kabylia

Everything about Kabylia

Koranen i hendene til en analfabet, er den helt ufarlig. Men i hendene til en høyt utdannet person er den ren dynamitt

mgr-lefebvre-coran-loi-lislam-provoque-haine-l-1Islam har alt det som trengs for å trives og spre seg i Vesten. Ved å foreslå en Koran til enhver ungdom ønsker tungvektpolitikeren i Arbeiderpartiet og media-yndlingen Hadija Tajik å strø gjødsel for å akselerere prosessen.

Hvorfor islamisme øker i den muslimske verden? Det er rett og slett fordi befolkningen og tilgang til utdannelsen øker. Alle spiser seg mett i store byer. Det er flere og flere unge mennesker som har direkte tilgang til Koranen.
Det er flere og flere unge mennesker som deltar på islamistiske nettsteder og sosiale nettverk. Før var folk for det meste analfabeter, og var avhengige av imamer for å samle biter av deres religion. Disse imamer, noen var selv semi analfabeter og fikk sin utdannelsen av tradisjonelle zaouyates. Nå, utdanner universiteter en haug av imamer. De eksporterer til og med til Europa. Dessuten, brukte folk før mye mer tid til å tjene til livets opphold, ofte i hardt landbruks-arbeid. Analfabetisme, fattigdom, mangel på media, vanskelighet med kommunikasjon, mangelen på moskeer og imamer, gjorde at folk hadde liten forståelse for deres religion.

For landene i Nord-Afrika, der jeg er fra, har frankofoni utdanning blitt forlatt til fordel for det “nasjonale språket”, arabisk. Så det er flere og flere unge mennesker som har direkte tilgang til den originale koran teksten. Det er flere og flere unge mennesker som forstår klassisk arabisk, språket til forkynnelsen, til Hadith, til Koranen, til tv-debatter, til den islamske propaganda osv. Og dette uten noen annen “parasitt” tale hverken på arabisk eller på noe annet språk, som kommer med alternative tenkemåter.

Det kan være paradoksalt , men det er modernitet, teknologi, demokratisering av utdanning, overflod av mat, tilgjengeligheten av helsetjenester, spredning av kommunikasjonsmidler og transport, forbedring av levekår og åpenhet til verden som blåser opp religiøsitet i Nord-Afrika. Disse faktorene frigjør individer og gir dem tilgjengelig for å lese, lytte, tenke, dele, diskutere, lære, handle … Kort sagt, sender disse “fremskritt” den arabisk-muslimske verden sakte men sikkert tilbake til det 7. århundre. Dette paradokset er vanskelig å forstå for en vestlig.

Hvorfor forteller jeg alt dette til nordmenn ? Fordi det er fra de urbane og pseudo-moderne de stammer fra de som emigrerer til Vesten. Disse menneskene har alle de ytre attributter av modernitet, intelligent, rasjonell, polyglot, opplyst, samtidig som de bevisst avviser alle ideer som går mot deres kultur, deres religion, deres sivilisasjon. Disse er ikke fattige sårbare mennesker , uvitende, som sulter i hjel og er tilgjengelig for de salafistene og Takfiristene, og som man må ta vare på for å beskytte. Nei, dette er ikke mennesker som trenger beskyttelse, paternalisme og utdanning.

De kommer fra store byer i arabiske og muslimske land eller er oppvokst i vesten, de blomstrer, og de kjenner nok demokratiet godt nok til å kunne bruke det, utnytte det,  og er i stand til å bevege seg lett i store vestlige byer, med en høy aktelse for seg selv. Dere kan se dem under debatter på TV – de får de fleste av sine motstandere til å svette.

De slåss så mye som de kan for å formidle og fremme deres syn på verden. De jobber for en globalisering parallell til den vestlige nyliberale globaliseringen: globaliseringen av den islamske visjon av universet. De stakkars fattige og analfabeter muslimer som bor i ørkenen, i steppene eller fjellene i landene deres har ingen sjanse til å emigrere til Vesten. Vekk fra dem ønsket om å leve i en stor, vestlig by. Ideen faller dem ikke inn engang.   Kanskje har de aldri sett et pass i deres liv. Hvis de forblir i landbruks-områder for å leve av jorda, er det fordi de har lite utdanning. Hvis du får dem til Oslo, ville de reise tilbake hjem etter to dager. De klarer ikke å fungere som sine medborgere. Dilemmaet er dette: Hvis Vesten tar imot innvandring fra de arabisk-islamske byer, bør vi forvente å motta et flertall som kan fungere, men det vil føre til religiøse problemer eller etnisk gjennom sine eliter. Hvis man ønsker å unngå slike problemer , må den benytte seg av de landlige arbeiderne fra de arabiske og muslimske landene, men det er å ta imot folk som ikke vil fungere, og som vil reise tilbake hjem snart.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 04/09/2014 by in Freedom of speech, Islam, Politikk and tagged , .
Follow Kabylia on WordPress.com

Archives

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1,823 other followers

Blog Stats

  • 122,477 hits
%d bloggers like this: