17 september 1860, tre år etter at Kabylia mistet sin frihet, satt Napoleon III sin fot på berbisk jord i Nord-Afrika. Han har et stort prosjekt i tankene: et arabisk kongedømme, som strekker seg fra  Alger til Paris.
226985carnavaldesdeuxrives

Karnevalet av de to elvebreddene finner sted hvert år i Bordeaux (byen)på den første søndagen i mars. Under Kinesisk tema, har den gjort ” byen fargerike den lørdagen ettermiddag,” som våre kolleger i Sud-Ouest (avis)understreket .

Men i går kveld sirkulerte mange bilder på nettet, noen av dem er på den berømte nettsiden Fdesouche, en av de meste leste nyhetesbloggene i Frankrike. Saken gjelder flere bilder som bekrefter “utskifting av den franske befolkningen teorien” kjær til Renaud Camus.

Denne skribenten har i mange år advart, mot “det mest alvorlige slaget  vårt land noensinne har kjent, siden begynnelsen av sin historie. Dersom endringen av et folkslag og en sivilisasjon, som allerede har kommet så langt, er drevet inntil sitt mål, vil historien som vil bli ført videre vil ikke være hans eller vår, sikter særlig på “” erstatning “av den franske befolkningen fra andre folkeslag, de fleste fra Maghreb (nord Afrika) og Afrika.

http://www.infos-bordeaux.fr